nieuws

Oud & Nieuw bij TV Oost

Hengelo, woensdag 28 december 2011
TV Oost heeft rond de jaarwisseling een aangepaste programmering met een aantal 'specials'. Onderstaand vindt u een overzicht van deze uitzendingen.

Overboard

Begin september 2010 begon de Enschedese kunstenaar Filip Jonker aan een regelrecht waagstuk. Als kapitein van het kartonnen schip 'De Furie' zette hij in gezelschap van zijn partner en enkele vrienden vanuit Rotterdam koers naar het Engelse Ramsgate. Filip had op dat moment geen enkele ervaring als schipper, laat staan op open zee. Maar het meest opvallende aan de onderneming was zijn schip. De Furie is een kleine replica van een sleepboot, gebouwd van honingraatkarton. De overtocht verliep voorspoedig, totdat De Furie terecht kwam in een storm. Wat volgde waren zenuwslopende uren in een woest kolkende zee. Televisiemaakster Jauke Boerdam reisde mee en legde de gebeurtenissen vast. Zaterdag 31 december 17.10 en 20.10 uur, zondag 1 januari 10.00 en 15.00 uur. Meer informatie.

Helligen Hendrik - 'Nôh'
Op Oudejaarsavond sluit TV Oost 2011 af met 'Nôh', de derde theatershow van de nukkige columnist en conferencier Helligen Hendrik. Deze keer zien we Hendrik ploeteren als werkkracht van de plaatselijke plantsoenendienst. Hij wordt terzijde gestaan door zijn 'assistent' Schoffel-Gertje, een simpele geest met onvermoede talenten. Al snel wordt duidelijk dat Hendrik een grondige hekel heeft aan het schoffelen en harken in de buitenlucht. Hij heeft een groter doel voor ogen: een politieke carrière. Zaterdag 31 december 18.00 en 22.00 uur, zondag 1 januari 13.00 uur. Meer informatie.

Getuige van een tijdperk
Nieuwjaarsdag kunt u kijken naar de documentaire 'Getuige van een tijdperk', over de Zwolse persfotograaf Jan Stappenbeld. Twee jaar geleden hing hij zijn camera definitief aan de wilgen. Zijn hele werkzame leven was hij actief geweest in de journalistiek, voornamelijk als fotograaf. Voor dagblad De Telegraaf reisde Stappenbeld de wereld rond en maakte van alles mee. Hij heeft in 45 jaar ruim 1 miljoen foto's gemaakt, van ontvoeringen, rampen, oorlogen en revoluties. Met een foto van de eerste treinkaping bij Wijster won hij de World Press Photo. In de documentaire keert Stappenbeld terug naar een aantal plekken die bepalend zijn geweest in zijn carrière. Hij kan urenlang vertellen over wat hij heeft meegemaakt. Zondag 1 januari 20.20 en 23.20 uur. Meer informatie.

Jaaroverzicht weer

Op Nieuwjaarsdag blikt weerman Ton ten Hove terug op het weer in 2011. Alle records en bijzonderheden passeren de revue en worden door Ton nader verklaard. Zondag 1 januari 20.10, 21.10, 22.10 en 23.10 uur. Meer informatie.
Noot voor de pers - niet voor publicatie:
Voor meer informatie over deze programma's kunt u contact opnemen met de persvoorlichting van RTV Oost via voorlichting@rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.