nieuws

Roerige transferperiode FC Twente

Marc Janko
Marc Janko
Dat FC Twente zich zal roeren op de transfermarkt in deze maand, is wel duidelijk. Er moet volgens trainer Co Adriaanse sowieso een linksback en rechtsbuiten worden aangetrokken.
In aanvallend opzicht flirt de Enschedese club al tijden met Dusan Tadic van FC Groningen. In eerste aanleg wil die club zo’n acht miljoen euro voor de Serviër en dat gaat Twente niet betalen. Luciano Narsingh van sc Heerenveen lijkt een goedkopere optie, al moet daar ook flink voor worden betaald. De speler zelf ziet een overgang wel zitten.
Voor de linksbackpositie zijn Robert Schilder van NAC en Alexander Büttner van Vitesse de Nederlandse opties. Daarnaast kijkt de technische staf ook nadrukkelijk in het buitenland. Ozcar Wendt van Borussia Mönchengladbach was een optie maar de Zweed mag niet weg van zijn werkgever. In Japan is de eenmalig international Kosuke Ota gescout. Hij komt nu uit voor Shimizu S-Pulse in zijn geboorteland. Andreas Bjelland is al gecontracteerd als centrumverdediger voor het volgende seizoen. Mocht Douglas in de komende maand verkassen naar een Europese topclub dan komt de Deen eerder over.
Verder staat ook spits Marc Janko (foto) in het ‘postvakje uit’. De Oostenrijker is in gesprek met Trabzonspor, Twente wacht het bod af. Rasmus Bengtsson is niet blij met zijn reserverol in Enschede en wil graag weg. Verhuur is nog niet aan de orde als het aan de technische leiding ligt. Bart Buysse staat bij Twente wel in de etalage en is druk in gesprek met Racing Genk. Ook Emir Bajrami zou mogen uitkijken naar een andere club.
Over de positie van hoofdcoach Co Adriaanse wordt ook gesteggeld. Het lijkt helder dat hij in ieder geval aan zijn eerste en laatste seizoen bezig is. Of er een breuk in de winterstop komt blijft de vraag, al ziet het ernaar uit dat het bestuur van de Enschedese eredivisionist de Amsterdammer voorlopig in het zadel houdt en hij op 7 januari gewoon meegaat naar Maspalomas voor een trainingstage.
De terugkeer van Steve McClaren is bij supporters veelbesproken. In de top van de club heerst daarover verdeeldheid. Angst voor een deceptie na zijn gloriejaren overheerst voorlopig.

Foto: TC/Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.