nieuws

Wordt smalle selectie Heracles aangevuld?

Peter Bosz
Peter Bosz
Heracles Almelo heeft de eerste nieuwe speler voor de tweede seizoenshelft al binnen: de Australische linkerverdediger Jason Davidson mocht na een stage zijn handtekening zetten onder een halfjarig contract, met een optie voor nog twee seizoenen. Hij is pas de 25e contractspeler van Heracles dit seizoen (voor twee elftallen).
Dit lage aantal, gecombineerd met enkele blessuregevallen, leidde de afgelopen maanden tot ietwat amateuristische taferelen. Bij het beloftenteam moest een paar keer de reservedoelman noodgedwongen invallen als veldspeler, omdat er verder geen wisselmogelijkheden waren. En tijdens de bekerwedstrijd van het eerste elftal tegen Berkum zaten er maar twee veldspelers op de bank, omdat het beloftenteam die midweek ook in actie moest komen en trainer Peter Bosz (foto) overbelasting van de spelers wilde voorkomen.
Het moge duidelijk zijn dat de trainer er nog graag wat spelers bij wil hebben in de winterstop. Prioriteit ligt bij de positie van Kwame Quansah, want als de Ghanese middenvelder wegvalt door een blessure of een schorsing is er niet direct een vervanger. Rienstra was dat vorig seizoen, maar hij speelt nu wekelijks in het hart van de defensie, dus dan zou daar weer een probleem ontstaan.
De kans dat er spelers vertrekken bij Heracles lijkt op voorhand niet heel groot. Het aantal scouts op de tribunes in het Polman Stadion neemt weliswaar toe, maar van concrete belangstelling was voor de winterstop nog geen sprake. De meest gewilde spelers hebben ook allemaal nog een contract voor minimaal anderhalf jaar, dus daar hangt een prijskaartje aan dat voor veel clubs in deze economische tijden te gortig is. Tenzij die clubs zelf een speler voor een goede prijs verkopen.

Foto: TC/Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.