nieuws

Langeler en Zwolle willen Reijnen-scenario voorkomen

Art Langeler
Art Langeler
In de provinciehoofstad maken het bestuur en de trainer zich deze transferperiode vooral sterk om iedereen aan boord te houden. FC Zwolle heeft geleerd van vorig jaar toen met de verkoop van verdediger Etiënne Reijnen in de winterstop het begin van een mindere periode werd ingezet.
Uiteindelijk moest FC Zwolle de zeker lijkende titel laten aan RKC Waalwijk. Trainer Art Langeler (foto) heeft op de burelen meerdere keren aangegeven dat hij een herhaling van dit scenario wil voorkomen. De trainer, die zelf op de lijst zou staan bij sc Heerenveen, wil absoluut geen spelers verkopen.
Maar als er zich deze periode clubs melden met een lucratief bedrag zal het bestuur toch om tafel gaan. Zwolle heeft een sterke onderhandelingspositie, want met uitzondering van Nassir Maachi hebben alle spelers -in tegenstelling tot Etiënne Reijnen vorig jaar- nog een doorlopend contract. Met Joey van den Berg en Darryl Lachman heeft de koploper dan ook een aantal gewilde vette vissen en potentiële eredivisie-spelers in huis.
FC Zwolle zelf is ook aan het speuren op de markt. De club is op zoek naar een sterke spits. In de eindfase van vorig seizoen miste de technische staf een klassieke targetman. En met de blessures van aanvallers Christiaan Cicek en Jeroen Ketting is de spoeling dun in de voorste linie.
Assistent-trainer Jaap Stam was gecharmeerd van Ajax-talent Tom Boere, maar de jonge aanvaller uit Zeeland gaat na de winterstop aan de slag bij het Belgische AA Gent. Zwolle zal creatief moeten zijn, want veel geld om een speler aan te trekken is er niet bij de FC, dat wel weer in categorie 2 is geplaatst door de KNVB.
Foto: JupilerLeague.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.