nieuws

Farfán vervanger Ruiz, Luhukay naar Enschede?

Marc Janko
Marc Janko
Vandaag opnieuw geruchten over een Turkse transfer van Marc Janko, een aanbieding op Robbert Schilder en trainer Jos Luhukay.
FC Twente wil Jefferson Farfán terug naar Nederland halen volgens Der Westen. De oud-speler van PSV, die tegenworodig speelt voor Schalke 04 is komende zomer transfervrij. De salariseis van de Peruviaan zou echter te hoog zijn voor de Enschedeërs die in Farfan een opvolger zien van Bryan Ruiz.
Volgens de Aichacher Zeitung is Jos Luhukay in beeld om komend seizoen trainer van FC Twente te worden. De oefenmeester staat momenteel voor de groep bij FC Augsburg, eerder was hij coach van Borussia Mönchengladbach. Naast Twente zou ook PSV interesse hebben in de trainer.
Naast Trabzonspor staat Marc Janko ook in de belangstelling van een andere Turkse club. Volgens Fanatik zou Fenerbahce de spits van FC Twente voor veertien miljoen willen overnemen. Dat is vier miljoen meer dan het bedrag dat Trabzonspor wil bieden.
FC Twente ziet graag Robbert Schilder naar Enschede komen. Volgens BN De Stem vindt NAC Breda een bod van Twente echter een belediging voor de kwaliteiten van Schilder. "Ik hoorde dat NAC het bod heeft afgeslagen", aldus Schilder. "Maar zelf heb ik nog niet met FC Twente gesproken. Als ze me willen hebben dan hoor ik het wel. Maar eerst moeten de clubs er uit komen. Twente zal de prijs die NAC wil, moeten betalen. Anders houdt het op. Zelf weet ik het allemaal nog niet. Ik wacht rustig af." De linkspoot heeft in Breda nog een verbintenis tot medio 2013.
Meepraten:
Praat ook mee via Twitter met #TransferProat

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.