nieuws

1,5 jaar cel na zwanger maken minderjarige

Een 22-jarige Somalische man uit Hardenberg moet twee jaar de cel in, waarvan een half jaar voorwaardelijk, voor mensenhandel en seks met een minderjarige. Het slachtoffer, een 13-jarig meisje, raakte zwanger en heeft het ongeboren kindje weg laten halen. Tegen de man was door het Openbaar Ministerie 3,5 jaar gevangenisstraf geeist.
Omdat de rechter niet bewezen acht dat de man een professioneel loverboy-netwerk opzette om het meisje te prostitueren, is de straf lager uitgevallen. Wel is bewezen dat de man het meisje één keer gedwongen heeft betaalde seks te hebben met een andere Somalische jongen uit Hardenberg. Na zijn straf zal de man verplicht onder toezicht komen te staan van reclassering. Ook heeft hij nog een voorwaardelijke straf van een half jaar gekregen.
Eerder zei de verdachte in de rechtszaal dat het meisje erin toegestemd had om seks te hebben met een vriend, tegen betaling van 15 euro. Na de daad betaalde hij het meisje met 20 euro, maar omdat zij geen geld terug had zou hoofdverdachte zelf nog een keer seks met haar hebben gehad. Daarom hoefde zij hem die resterende 5 euro ook niet terug te betalen. De Officier van Justitie gaf aan dat het meisje verstandelijk licht beperkt zou zijn. Bovendien zou zij makkelijk beïnvloedbaar zijn geweest en daarvan zou verdachte gebruik hebben gemaakt.
De rechter heeft bepaald dat de 22-jarige man het slachtoffer 3000 euro smartengeld moet betalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.