nieuws

McClaren opvolger Adriaanse?

Steve McClaren
Steve McClaren
Het is maandag 2 januari en het is naar verwachting het begin van een enerverende week op transfergebied.
Allereerst de speculaties rondom een eventueel vertrek van Co Adriaanse. Het is een publiek geheim dat het niet botert tussen met name de assistenten en de Amsterdammer. De clubleiding twijfelt of er nu moet worden ingegrepen of dat er in het komende half jaar de tijd wordt genomen om een andere technisch verantwoordelijke man aan te stellen.
De naam Steve McClaren zoemt heel nadrukkelijk rond en op allerlei fora wordt druk gespeculeerd over zijn komst op zeer korte termijn. Daarover is ook binnen de clubleiding ook grote verdeeldheid. De vakkennis van de Engelsman staat buiten kijf maar er is ook angst voor een deceptie na zijn succes twee jaar geleden. "Wat heeft hij in Twente nog te winnen ?", wordt ook binnen de top van de Enschedese club gefluisterd. Toch lijkt bij een vertrek van Adriaanse in deze winterperiode McClaren de enige optie om hem op te volgen.
Op het spelersfront breekt Stefan Thesker de ban. De twintigjarige Duitse verdediger gaat naar Hoffenheim. Het is wellicht de inleiding naar een turbulente week of misschien wel maand. Turkse clubs willen Marc Janko (Fenerbahce en Trabzonspor) terwijl er geruchten blijven over Luuk de Jong die op diverse lijstjes van Engelse clubs staat. Een vertrek van beiden is uitgesloten.
Emir Bajrami en Bart Buysse staan nog in de etalage en het lijstje van in Enschede gewilde spelers wordt nog steeds aangevoerd door Narsingh (Heerenveen) en Tadic (FC Groningen). Er is wel een mega-transfer nodig om de komst van één van beiden mogelijk te maken. Daarnaast blijft de naam van Robbert Schilder circuleren als nieuwe linksback. Een nieuwe naam op de geruchtenlijst: Andrew Driver. De 24-jarige linkeraanvaller van het Schotse Hearts of Midlothian werd al eerder aan FC Twente gelinkt.
Foto: TC/Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.