nieuws

Mobiel bezoek RTV Oost groeide met 1077 procent!

Statistieken
Statistieken
Mobiel internet bestaat al jaren. Maar pas het afgelopen jaar is het gebruik ervan explosief gestegen. Dat is vooral te danken aan de komst van de smartphones, met de iPhone van Apple als voorloper.
Het is niet voor niks dat in 2011 alle aanbieders van mobiele telefonie in Nederland maatregelen namen om de groei van het mobiel internetverkeer in te perken. Het leidde zelfs tot een nieuwe wet waarin 'netneutraliteit' werd vastgelegd. Het betekent dat aanbieders van mobiele telefonie geen onderscheid mogen maken in de vorm van data die wordt gebruikt. Ze mogen bijvoorbeeld geen voorrang geven aan bepaald internetverkeer, maar ook geen diensten blokkeren of extra belasten. Nederland is het eerste land waar dat zo geregeld is. Daarna kwamen de aanbieders met nieuwe abonnementen, waarbij "onbeperkt mobiel internet" werd geschrapt.
Cijfers RTV Oost:
De groei van het gebruik van mobiel internet was in 2011 bij RTV Oost ook goed te merken. Was het aantal mobiele bezoeken begin 2011 nog zo'n 8 procent van het totaal, in december was dat maar liefst 47 procent! In 2012 zullen de mobiele bezoeken de normale bezoeken voorbij streven. Het mobiele bezoek is vooral zo fors gestegen dankzij de lancering van een mobiele applicatie voor iPhones en Android-toestellen in maart. De bezoeken aan de mobiele site groeiden in 2011 met 189 procent ten opzichte van 2010, de totale groei van de mobiele bezoeken was in 2011 maar liefst 1077 procent ten opzichte van 2010. Waar de normale bezoeken aan de site met "slechts" 13 procent stegen, stegen de totale bezoeken met maar liefst 57 procent, vooral dankzij mobiel dus. De mobiele apps zijn in 2011 in totaal meer dan 65.000 keer gedownload. En dat het bereik van RTV Oost er ook echt door gegroeid is, blijkt wel uit deze reactie:

2012:

2011 was ook het eerste jaar dat de tablets (tablet-pc's) een grote opmars maakten. Hoewel de applicatie voor iPhone ook werkt op iPads en die voor Android-smartphones ook werkt op Android-tablets, zijn de applicaties daar niet voor gemaakt. Daarom wordt op dit moment hard gewerkt aan een speciale applicatie voor de iPad. Ook wordt de site aangepast zodat video's ook op de normale site te zien zijn op tablets.
Dat 2012 maar een mooi jaar mag worden!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.