nieuws

Serbo gaat voor snelle doorstart

Serreproducent Serbo uit Nijverdal hoopt maandag al een doorstart te kunnen maken. Dat zegt eigenaar Gert Jan Keupers tegen RTV Oost. Zijn bedrijf werd woensdagochtend failliet verklaard.
Het bedrijf maakte de afgelopen tien jaar een stormachtig groei door maar in het afgelopen halfjaar stortte de verkoop met 75% in. Serbo vroeg nog een overbruggingskrediet aan bij de bank aan maar er was geen bank die het bedrijf nog geld wilde lenen.
Keupers zegt in gesprek te zijn met een particuliere investeerder die zelf bouwbedrijven heeft gehad. Hij wil snel met de curator de mogelijkheden van een doorstart te bespreken. Volgens Keupers is een snelle doorstart mogelijk omdat het bedrijf ondanks de tegenwind "solide" zou zijn. Keupers: "Zolang ik nog met één neusgat en één oog boven water zit geef ik niet op."
Keupers nam Serbo in 2000 van zijn vader over. In korte tijd veranderde hij het bedrijf van een kleine producent van aluminium constructies in één van de grootste serrebouwers van Nederland. De ambitie van Keupers leek onbegrensd toen hij in 2010 innovatie- en serrepark Serbonne opende. Een ambitieus winkelcentrum dat een soort Batavia stad voor woningverbouw en woninginrichting moest worden. Al in 2007 zei Keupers zelf dat zijn eigen financiele afdeling "zenuwachtig" werd van de wilde plannen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.