nieuws

Wevers loopt averij op in Dakar

Erik Wevers
Erik Wevers
Voor Erik Wevers is de zevende etappe van de Dakar Rally teleurstellend verlopen. De autocoureur uit Markelo had pech en het is de vraag of hij de tijdslimiet gehaald heeft.
Wevers stond zaterdag lange tijd stil in de duinen van Copiapo en is nog niet binnen. Hij maakt zondag de etappe af en het is nog niet duidelijk of de Markeloër in de uitslag wordt opgenomen. Ploeggenoot Richard Huzink uit Geesteren hielp de auto van Wevers weer aan de praat. Ook hij is nog niet binnen. Gert Huzink kende een betere dag. De coureur uit Manderveen eindigde als twintigste in de etappe en staat vijftiende in het klassement. Zondag is er een rustdag in Dakar.

Het verslag van het Riwald Dakar Team:

Vandaag stond er een lus om Copiapo op het programma: 154 kilometer bestaande uit twee delen: het eerste deel wat makkelijker, het tweede werd al door de organisatie aangemerkt als één van de zwaarste deel van Dakar. Hoge duinen, diep en zacht zand met steile afgronden.
De special stage van vandaag was een lus om Copiapó: opgedeeld uit twee delen met een totale lengte van 154 kilometer. Het eerste deel was vandaag opgebouwd uit gravel met flinke stenen, het tweede werd al door de organisatie aangemerkt als één van de zwaarste delen van Dakar. Hoge duinen, diep, zacht zand en steile afgronden. Vandaag was het erop of eronder voor veel teams, en het Riwald Dakar Team heeft zich er weer prima doorheen geslagen met een tiende positie voor Bernhard ten Brinke. Gert Huzink kwam niet veel later binnen op een twintigste plek. Erik had wat technische problemen tussen W 6 en 7 en werd even op gang geholpen door de snelle servicetruck.
Bernhard spreken we bij de finish met een grote glimlach: "Eindelijk, een mooie zware proef en we zijn er zonder problemen doorgekomen. We waren vandaag even wat aan het uitproberen met de bandenspanning en dat heeft voor ons goed uitgepakt. Het rijden in de duinpannen, dat is een ervaring op zich. Je moet goed in de gaten houden hoe je de duinen berijdt, hoe je bandenspanning is. Het beste kan je ze rondom omhoog rijden, dan kom je het beste omhoog. Morgen hebben we een rustdag, da’s wel even lekker, zeker met zo’n positie als vandaag."
Ook Gert en Eugenié hadden een mooie dag. Gert Huzink: "Dit is hoe Dakar hoort te zijn, loodzwaar, maar we komen hier natuurlijk ook niet voor een plezierritje. Het eerste deel was heel goed te doen, maar na de verbindingsroute reden we de duinen in. Hier is het, zoals Bernhard al aangeeft heel belangrijk hoe de bandenspanning is. Heb je ze zacht, dan kom je de kleine duinen perfect over en kan je daar tijd winnen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.