nieuws

Weer taakstraf geëist voor beleggingsfraude

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo
Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, dan moet een ex-politieman uit Rijssen wegens beleggingsfraude nog eens een taakstraf van 240 uur krijgen. De straf komt dan bovenop een celstraf van 3 maanden en 240 uur taakstraf die hem eerder werden opgelegd.
Dit bleek maandag voor de rechtbank in Almelo, waar enkele gevallen van beleggingsfraude werden behandeld die bij een eerdere zitting niet aan de orde waren gekomen. Het bedrijf van de ex-politieman J. had veel ex-collega's als klant. J. beloofde hoge rendementen en wist met de vervalste overzichten mensen te bewegen om hun investeringen te verhogen, zegt de officier van justitie. In totaal meldden zich 108 benadeelden bij de curator van het bedrijf dat na de aanhouding van J. in 2007, failliet ging. Zij hebben een schade geleden van in totaal 2,7 miljoen euro. Sindsdien zitten slachtoffers met grote financiële problemen door bijvoorbeeld torenhoge hypotheken.
J. werd vorig jaar in hoger beroep veroordeeld voor drie gevallen van valsheid in geschrifte. De zaak van nu vormde oorspronkelijk ook een onderdeel van de verdenking, maar toen J. op zitting de feiten ontkende besloot het Openbaar Minsterie die op een later tijdstip apart te vervolgen. J. ontkent dat hij het geld in eigen zak stopte en zegt dat hij met het verduisterde geld probeerde om zijn onderneming te redden. Volgens de officier van justitie is die bewering een slap verhaal en wilde J. zijn status als succesvol zakenman overeind houden. Over twee weken wijst de rechtbank vonnis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.