nieuws

"Gestolen klomp Enter in goede handen"

De grootste klomp ter wereld die is weggehaald uit de Dorpsstraat in Enter is in goede handen. Dat zegt wijkagent Henri Averesch na een tip uit Enter. Waar de klomp is en wie de klomp heeft meegenomen is nog steeds een raadsel.
Volgens de Leeuwarder Courant gaat het om een actie van oud-Hengeloër Alfred Lehman, die een reclamebureau runt in Leeuwarden. De krant schrijft dat Lehman de klomp heeft gebruikt voor de opnames van een videoclip bij het carnavalsnummer 'Klompies'. Lehman bevestigt dat hij een videoclip heeft opgenomen en dat hij daar een grote klomp voor gebruikt heeft, maar wil niet zeggen of het inderdaad om de grote klomp uit Enter gaat. Op een foto van de opname van de clip is alleen een andere grote klomp te zien. Lehman zegt dat de clip binnen enkele dagen te zien is en dan duidelijk wordt of het om de klomp uit Enter gaat.
De kolossale klomp van 4 bij 2 meter verdween afgelopen zaterdag. De verdwijning is het gesprek van de dag in Enter. De eigenaren hebben aangifte gedaan van diefstal en de politie heeft een onderzoek ingesteld. De wijkagent weet nog niet waar de klomp is, maar vertrouwt degene die hem gemeld heeft dat de klomp in goede handen is. Veel inwoners van Enter denken dat het gaat om een stunt van carnavalsvereniging de Boorköttels.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.