nieuws

Even voorstellen: Vader Sibbele Oegema

Familie Oegema
Familie Oegema
Ik ben Sibbele Oegema uit Dedemsvaart en ga met mijn oudste zoon Sytse zaterdag 4 februari meedoen aan de schaatstoertocht op de Reschensee in Italië.
Ik ben geboren op 9 oktober 1967 en ben dus 44 jaar oud. Ik ben getrouwd met Gina Wielink en heb 3 jongens: Sytse (13), Ynze (11) en Rinke (9). Ik ben eigenaar van Oegema Transport Dedemsvaart. Het bedrijf bestaat sinds 1919. Bij ons bedrijf werken zo’n 350 mensen en we houden ons bezig met Distributie BeneluxTransport, Nachtdistributie, Internationaal Transport, Bouwmaterialen Transport, Op-Overslag en compleet onderhoud van bedrijfswagens (garage). Inderdaad ligt de oorsprong van mijn overgrootouders in Friesland (omgeving Dokkum). Of daardoor het schaatsen en de Elfstedenkoorts in het bloed zit, is mij niet bekend. Feit is wel dat ik schaatsen erg leuk vind.
Sportief bezig zijn is mijn grootste hobby. Ik doe aan hardlopen, schaatsen, tennissen, skiën, BMX fietscross, downhill en MTB. Ik heb diverse halve en hele marathons gelopen, waaronder de marathon van New York, Amsterdam en komend voorjaar Rotterdam en mogelijk dit najaar Athene. Geschaatst heb ik onder meer diverse tochten in Nederland en op de Weisensee (helaas nog steeds geen 200 kilometer). Ik voel mij nog steeds jong en sportief al zou ik wel eens wat wijzer moeten zijn en erkennen dat ik geen 16 of 20 meer ben. Mijn grootste wens is ooit de Elfstedentocht rijden. Als deze ooit weer komt en ik mag meedoen, dan kunnen ze niet zoveel geld bieden dat ik er van afzie. Onlangs vroeg iemand aan mij: "Zou je je startbewijs verkopen voor een ton?" Natuurlijk een onzinnige discussie, maar goed, het antwoord was: "NEE".
Ik ga mee naar de Reschensee omdat ik het een leuk evenement vind. Goed georganiseerd, nog betrekkelijk klein in omvang (niet te veel rijders, en dus nog niet zo commercieel) maar een leuk evenement. Daarnaast heb ik nog nooit 200 kilometer geschaatst. Allereerst omdat ik nog nooit ben ingeloot voor de Elfstedentocht (en dit jaar ook geen kans maak), maar ook omdat ik toen ik op de Weisensee schaatste om 13.00 uur van het ijs moest, omdat het te warm was. Twee jaar terug heb ik met mijn oudste zoon Systse op FlevOnice meegedaan aan de sponsorwedstrijd IJsstrijd voor de Nierstichting. We hebben toen 100 kilometer geschaatst. Sytse gaf aan dat als hij 100 kon schaatsen, hij ook wel 200 kon rijden. En dat gaan we dus nu doen, althans proberen, op 4 februari. Als het weer gunstig is en we schaatsten goed gedoseerd, het materiaal blijft heel en wij ook, dan moet het lukken. Als het weer slecht is, dan hebben we een echte uitdaging.
Ik heb er wel zin in!
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.