nieuws

Undercover terug naar school

Verborgen microfoon
Verborgen microfoon
Er is één ding dat alle journalisten hoog in het vaandel hebben staan: Openheid! Het is dan ook gek om al weken op rij te merken dat juist de opleiding Journalistiek van de Hogeschool Windesheim in Zwolle de deuren hermetisch gesloten probeert te houden voor de mensen die zij vaak zelf heeft opgeleid.
Veel medewerkers van RTV Oost hebben ooit de opleiding in Zwolle gevolgd. Ik ben daar zelf ook één van. Sterker nog, ik ben nog zo jong dat ik één van de mensen ben van wie de scriptie nog eens onder de loep genomen moet worden. Daarom mocht ik woensdagavond naar een informatiebijeenkomst voor oud-studenten. Maar niet als verslaggever voor RTV Oost, en dus zonder camera en microfoon.
Gelukkig mocht ik mijn telefoon wel meenemen en gelukkig bestaat er iets dat Twitter heet. De korte berichtensite heeft zijn nut al bewezen tijdens de Arabische Lente en was nu mijn redding. Al twitterend kon ik toch verslag doen van wat er achter de dichte deuren gebeurde. Doen dus waarvoor ik opgeleid ben. Collega's Mark Bakker en Tom Meerbeek konden op de gang alles volgen en als extraatje had ik stiekem een klein microfoontje opgespeld. Dat laatste was vooral een puberaal en ludiek protest, maar toch.
Waarom deuren sluiten die ook open kunnen blijven? De communicatiedame van Windesheim gaf als reden de privacy van oud-studenten. Laten die nou net even hele andere prioriteiten hebben...

Radio 2:

Hieronder is een fragment te horen uit het radioprogramma De Heer Ontwaakt op Radio 2 waarin ik verslag doe van de bijeenkomst.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.