nieuws

Waterschap wil 9 miljoen investeren in Kop van Overijssel

Waterschap wil 9 miljoen investeren in Kop van Overijssel
Waterschap wil 9 miljoen investeren in Kop van Overijssel
Waterschap Reest en Wieden wil bijna 9 miljoen euro investeren in een groot waterbergingsgebied in Noordwest Overijssel. Dat is nodig om in de toekomst wateroverlast te voorkomen.
De afgelopen jaren zijn er al voorbereidingen gedaan in Wetering Oost en West. Daar komt een waterbergingsgebied waar als het nodig is bijna 2,5 miljoen kubieke meter water geparkeerd kan worden. Daarmee blijft het waterpeil in de meren en de kanalen op een redelijk niveau en is de regio beschermd tegen wateroverlast.
Daarnaast wordt in fasen de waterberging in vier polders rond Scheerwolde aangepakt. Het gaat om een gebied van 3.500 hectare landbouwgrond. Door de waterbeheersing te verbeteren worden de productieomstandigheden voor boeren in de polders verbeterd.
Volgens het waterschap zijn alle maatregelen nodig nu door klimaatsveranderingen de kans op extreem natte perioden veel groter wordt. Het dagelijks bestuur van waterschap Reest en Wieden heeft de investering van 9 miljoen euro voorgesteld, het Algemeen Bestuur moet de plannen nog wel goed keuren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.