nieuws

Weinig aanmeldingen voor stil protest tegen RK-kerk

Er hebben zich tot vandaag nog maar zes mensen gemeld die willen meedoen aan een stil protest tegen de RK-kerk, komende zondag in Hengelo.
Het gaat om een stil protest tegen het uitblijven van een reactie van de bisschoppen over het seksueel misbruik door de kerk. De oproep voor een protest is gedaan door Frank Oude Geerdink uit Albergen. Hij is slachtoffer van seksueel misbruik door een pastoor en roept lotgenoten op zondag voor de Lambertusbasiliek in Hengelo te komen om de wens om een reactie kracht bij te zetten. Die dag zijn alle bisschoppen van Nederland daar bijeen voor een eucharistieviering. Oude Geerdink verwacht dat de bisschoppen ook nu niet reageren.

Rug toedraaien

Oude Geerdink stelt zich voor dat de lotgenoten voor de ingang van de kerk gaan staan, met hun rug gekeerd naar de voorbijkomende bisschoppen. Of Oude Geerdink dat ook doorzet als het aantal aanmeldingen bij deze zes blijft, kan hij nog niet zeggen.

Nog steeds geen reactie

Het Nederlandse Kerkprovincie RKK en het bisdom Utrecht nemen de aankondiging van het protest voor kennisgeving aan. Zij verwachten geen verstoring van de dienst, die live op tv wordt uitgezonden. Volgens een woordvoerder van RKK zijn de bisschoppen op de hoogte van het seksueel misbruik en de omvang daarvan, maar reageren ze zondag niet.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.