nieuws

PostNL met open armen ontvangen

Post NL heeft voor Deventer gekozen als plek voor een nieuw verdeelcentrum, een centrale voorbereidingslokatie. Vanaf eind dit jaar wordt alle post voor Oost-Nederland  in Deventer gesorteerd.
De post wordt daar verwerkt tot kant en klare pakketjes die zo in de tassen van de postbodes kunnen. Het centrum levert zo'n 700 parttime banen op, en die kan Deventer goed gebruiken. Een enorm gebouw waar ooit een fabrikant van polyester schuim in zat staat al 2 jaar leeg. de plek is volgens Post NL ideaal om het nieuwe verdeelcentrum te vestigen. het pand is goed bereikbaar, en er zijn genoeg arbeidskrachten in de buurt te vinden. Het centrum levert zo'n 700 part-time banen op en die kan Deventer goed gebruiken met ruim 2000 mensen in de bijstand.
Dat zijn wel banen die op andere plekken bij Post NL verdwijnen door de grote reorganisatie. De bestelkantoren die nu nog in bijna elke stad te vinden zijn, verdwijnen. vanaf eind 2012 wordt alle post voor Twente, salland, Achterhoek en de Veluwe gesorteerd op de nieuwe lokatie. de medewerkers maken pakketjes per straat die zo de fietstas in kunnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.