nieuws

Bakker tijdelijk korpschef politie Twente

Waarnemend korpschef Bakker
Waarnemend korpschef Bakker
De Drentse korpschef van politie Frans Bakker wordt waarnemend korpschef in Twente.
Hij vervangt Martin Sitalsing, die vertrekt naar Bureau Jeugdzorg. Bakker gaat zijn functie in Drenthe combineren met die in Twente. Als de nationale politie een feit is, komt er één korpschef voor alle politiekorpsen in Oost-Nederland.
Korpsbeheerder Peter den Oudsten typeert Bakker als een leider die het beste uit zijn mensen kan halen door teamgeest te kweken: “Frans kan zijn mensen laten doen waar ze goed in zijn waardoor individuele capaciteiten optimaal ingezet kunnen worden voor het groter geheel.”
Frans Bakker begon zijn loopbaan in 1981 bij de gemeentepolitie Arnhem. In 1993 werd hij hoofd van de afdeling Control en Kwaliteitszorg bij de politie Gelderland-Midden en in 1997 chef van de Divisie Justitiële Zaken. In 2001 werd hij benoemd tot directeur politie en plaatsvervangend korpschef van het korps Friesland. Frans Bakker werkt sinds december 2004 in Drenthe als korpschef. In de Raad van Korpschefs heeft hij de aanpak van financieel economische criminaliteit en de aanpak van criminaliteit op of via het internet (Cybercrime) in zijn portefeuille.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.