nieuws

Koningshuis in Overijssel onverminderd populair

Bijna 9 op de 10 Overijsselaars heeft vertrouwen in Koningin Beatrix. Dat blijkt uit een opiniepeiling in opdracht van het tv-programma Eén Vandaag. Van alle provincies krijgen de koningin, Willem-Alexander en Màxima in Overijssel het hoogste cijfer.
De koningin krijgt een 7,8 van de ondervraagde Overijsselaars, landelijk is dat een 7,5. Het vertrouwen in Willem-Alexander is met een 7 iets minder, maar nog altijd meer dan het landelijk gemiddelde van 6,7.
Als het gaat om het favoriete lid van het Koninklijk Huis loopt Overijssel in de pas met de rest van Nederland. Màxima blijft onverminderd populair, op de voet gevolgd door de koningin en achter haar verrassend derde Professor Meester Pieter van Vollenhoven.
Bijna de helft van de Overijsselse panelleden heeft het liefst de koningin als staatshoofd. Slechts 9 procent verwacht dat ze dit jaar aftreedt.
Ruim driekwart (77%) van de Overijsselaars stoort zich aan de kritische uitlatingen van PVV-fractievoorzitter Wilders en nog meer mensen vinden het goed dat ze daarop heeft gereageerd. Wel zou de koningin van 71% van de Overijsselaars, in navolging van koning Albert van België, een deel van haar toelage moeten inleveren nu het economisch wat slechter gaat in Nederland. 
In Overijssel hebben 1752 mensen meegedaan aan het onderzoek van Eén Vandaag.

De uitslag in beeld:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.