nieuws

Slechte voorlaatste etappe Wevers

Erik Wevers
Erik Wevers
Coureur Erik Wevers heeft een slechte voorlaatste etappe gehad tijdens de Dakar Rally. Tijdens de dertiende etappe eindigde de rallyrijder uit Markelo op plek 47.
Hij kwam daarmee met een achterstand van 3.15.10 uur binnen op winnaar Stephane Peterhansel uit Frankrijk. De Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers werd tweede met een achterstand van 8.29 minuten op de winnaar. In het klassement is Peterhansel ook leider. Joan Roma staat tweede op bijna drie kwartier. Wevers staat op plek 31 met een achterstand van bijna 24 uur op Peterhansel.

Het verslag van het Riwald Dakar Team:

Op de punten waar iedereen het zwaar heeft, zijn wij de beste!

En toen was er de voorlaatste dag voor het podium, en Bernhard en Matthieu hadden deze dag een zware tegenslag te verduren: de aandrijfas ging kapot en zo verloren zij maar liefst 40 minuten!
Zaak was toen om die minuten zo snel mogelijk goed te maken en dat lukte aardig: ze reden van WP1 tot aan de finish 1 minuut sneller dan Peterhansel. Hartstikke mooi, maar toch, in het algemeen zijn zij twee plekken gezakt, van de zevende naar de negende plek.
Het gerucht gaat dat de laatste special stage op de etappe van Pisco naar Lima wordt omgezet naar een neutralisatie zone, dus dat zou betekenen dat Bernhard en Matthieu blijven staan op de 9e plek in het algemeen klassement en dus ook dat zij de boeken in gaan als het best debuterende Nederlandse equipe uit de geschiedenis van Le Dakar.
De etappe van vandaag was trouwens zwaar, zwaarder dan gisteren. En ook hier heeft Matthieu weer eens bewezen een gigantisch belangrijke factor te zijn voor het Riwald Dakar Team, want ook vandaag navigeerde de Fransman Bernhard langs de duin waar iedereen vast kwam te zitten. Ze hebben gigantisch hard gereden en hebben zo de schade beperkt kunnen houden.

Erik lange tijd vastgestaan in de duinen

Die duin, waar Bernhard het over had, daar had ook Erik last van vandaag, hij heeft een hele tijd vastgestaan en kwam ze tegen op de proef. “Erik gaf aan, doorrijden! Ik weet niet hoe lang ze daar hebben vastgezeten.” Uiteindelijk konden Erik en Fabian de route weer vervolgen en kwamen ze als 47e over de finish.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.