nieuws

Schaatsen, rusten, fietsen...en hechting eruit

De schaatsreis naar de Reschensee komt steeds dichterbij. Het trainen voor de schaatstocht van 200 kilometer wordt ook steeds serieuzer.
Door: Sytse Oegema
Leeftijd: 13
Woonplaats: Dedemsvaart
Schaatsafstand: 200 km
Vrijdag 13 januari
Om 16.00 uur op FlevOnice. Die middag zo'n 50 kilometer geschaatst. Om 18.30 uur even rust om wat te eten. Er was daarna een schaatsclinic van de organisatie van de schaatsreis naar de Reschensee. Nog een uurtje geschaatst met de clinic. Uiteindelijk 75 km geschaatst die dag.
Zaterdag 14 januari
Een rustdag genomen. Ik heb nog een kwartierje uitgefietst, mijn fiets gepoetst en ik moest ook nog wat Duits leren voor een proefwerk van maandag.
Zondag 15 januari
Vandaag 2 uur bmx-training gehad van Martijn Jaspers. Martijn is zelf professioneel bmx'er. Hij is ook een goede trainer. Getraind samen met: Justin Kimmann, Robin Dijk en mijn 2 broertjes. Eerst een uurtje techniektraining gehad op de baan, daarna een uurtje gestart. Beste tijd: 2'51.
Maandag worden mijn hechtingen eruit gehaald van een val die ik heb opgelopen met het skieën. De knie is ter plekke bij de hechtingen wat dikker. Ik hoop dat er verder geen reactie op komt zodat ik er met het bmx'en en schaatsen geen last van heb. Mijn moeder denkt dat de lichte zwelling vrij normaal is en dat het wel goed gaat. En moeders zullen het wel weten toch…wordt vervolgd.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.