nieuws

Bedelen voor een internetverbinding bij Lakeside

Christiaan Kist
Christiaan Kist
Het was maar een simpel zinnetje op de perspagina van het Lakeside darttoernooi: "High speed internet available." Dat vertaal ik op z'n minst als: "er is een goede internetverbinding". Maar het openen van een simpele nieuwswebsite kost twee minuten, een foto versturen op z'n minst tien minuten en een filmpje versturen zo goed als onmogelijk.
Zaterdag werd duidelijk dat Christian Kist uit Vroomshoop in de finale van het prestigieuze Lakeside darttoernooi stond. Samen met sportcollega Hester van den Top ben ik direct in de auto naar Engeland gesprongen om verslag te gaan doen. Midden in de nacht reden we door België, Frankrijk, onder de zee door en uiteindelijk - in Engeland aan de verkeerde kant van de weg - naar een gat dat Frimley Green heet.
Maar verslag doen zonder fatsoenlijke internetverbinding is als de Tour de France fietsen op een hometrainer. Slachtoffer van de slechte internetverbinding werden brave Britse buurtbewoners. Als zwervers hebben we huis na huis afgewerkt, overal aangebeld en gesmeekt om een simpel aalmoes van maar een paar mb.
Maar in dit gedeelte van Engeland wonen vooral liefhebbers van bloemetjesbehang die de hele dag tuinieren. Maximaal haalbare was een oer ouderwetse inbelverbinding... Daarom zit ik nu al uren te kijken naar een traag oplopende uploadbalk aan een tafeltje in een Engelse pub. Af en toe struikelt er een dronken Brit op weg naar de WC over de adapter van de laptop. Verder ben ik nu vooral aan het bedenken op welke manier ik de verantwoordelijke voor het tekstje "High speed internet available" zo effectief mogelijk kan martelen met een dartpijltje.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.