nieuws

Christian Kist wereldkampioen darts

Christian Kist is wereldkampioen darts. De darter uit Vroomshoop versloeg zondagavond de als achtste geplaatste Engelsman Tony O'Shea met 7-5 in sets. Kist was debutant tijdens het officieuze wereldkampioenschap darts.
In het begin van de wedstrijd ging het spel gelijk op. Tony O'Shea pakte de eerste set met 3-0. De twee sets daarna werden gewonnen door Kist. Beide spelers gingen rusten bij een stand van 4-2 in sets in het voordeel van Kist.
Na pauze kwam de darter met de bijnaam 'Lipstick' op stoom. Hij pakte een voorsprong van 6-2 en had daarmee nog maar één set nodig voor de winst. O'Shea begon aan een inhaalrace, hij won 3 sets op rij. De negende set en tiende set gingen naar O'Shea met tweemaal 3-1 en de elfde set won hij met 3-0.
De twaalfde set was de beslissende. Bij een stand van 2-0 in legs had Kist nog maar één leg nodig voor de titel. Met een finish van 32 werd Kist wereldkampioen.
Kist is de opvolger van de Engelsman Martin Adams. Naast een beker strijkt de darter 100.000 pond aan prijzengeld op, omgerekend 120.000 euro.
"Ik stond met 6-2 voor, maar toen kwamen de zenuwen'', aldus Kist. Ik ben zo blij dat ik nu wereldkampioen ben.'' De Nederlander is de zevende darter die bij zijn debuut op Lakeside meteen de titel pakt. Onder anderen de Britse legendes Phil Taylor en Dennis Priestley gingen hem voor.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.