nieuws

Sms-bom naar aanleiding moord Twello

Moord Twello
Moord Twello
De politie stuurt vandaag een sms-bom naar meer dan 20.000 mensen die vorig jaar op de avond van 21 of de ochtend van 22 november in de buurt van het Zwarte Pad bij Twello waren. In die nacht werd daar een man vermoord.
Het rechercheteam is op zoek naar vijf mensen die op 21 of 22 november in de buurt van de vindplaats zijn gezien. De politie wil deze mensen graag spreken in de hoop dat zij meer informatie hebben over de moord. In de sms wordt gevraagd om vanavond naar het programma Opsporing Verzocht te kijken.

Mogelijke getuigen (informatie politie):

1. Een fietser die op maandag 21 november omstreeks 20.35 uur vanaf het fietspad van het Zwarte Pad in de richting van de rotonde aan de Rijksstraatweg reed. Door de mist kon de getuige niet zien of het om een man of vrouw ging. Er werd geen verlichting op de fiets gevoerd en betrokkenen droeg een jas tot over de heup.
2. Op maandag 21 november is rond 20.23 uur bij het spoorwegviaduct over de Rijksstraatweg een meisje op de fiets gezien die uit de richting Twello richting
Deventer reed. Dit blanke meisje wordt op 13 tot 15 jaar geschat en heeft lang haar met krullen.
3. Getuigen hebben diezelfde avond tussen 22.15 en 22.45 op de spoorbrug (boven het water van de IJssel een manspersoon zien lopen. Hij was via de Osseweerdstraat in Deventer de brug opgelopen en liep richting De Worp. De man wordt op 30 à 35 jaar geschat, was ongeveer 1.70 à 1.80m lang en getint. Hij droeg een donker sportief jack tot op de heupen.
4. Dinsdag 22 november ziet een getuige rond 07.15 uur vanaf Stenenkamer een jongeman met de fiets aan de hand de rijbaan van de Rijksstraatweg oversteken. De getuige was in een auto en moest zelfs remmen om een aanrijding te voorkomen. De jongeman ging richting het terrein van het Shell benzinestation. Zijn leeftijd is niet bekend, maar zijn lengte wordt op 1.85 m geschat.
5. Op het moment dat de vrouwen, die het stoffelijk overschot hebben aangetroffen, op de Rijksstraatweg van een passant een mobieltje lenen om alarm te slaan, zien ze op het talud bij de spoorbrug iemand op de fiets richting Deventer rijden. Ook deze persoon heft de politie tot op heden niet gesproken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.