nieuws

Eis: 3 jaar voor overvaller cafetaria

Eis: 3 jaar voor overvaller
Eis: 3 jaar voor overvaller
Tegen een man uit Almelo is een celstraf van 3 jaar geëist. De man zou in november 2010 een cafetaria op het station Almelo De Riet overvallen hebben.
De uitbaters van de cafetaria wisten zichzelf in veiligheid te brengen en sloten zich op, maar de overvaller nam wel een geldbedrag mee. De verdachte werd een paar dagen na de overval in een opvanghuis aan de Vlierstraat aangehouden. Hij heeft een lang strafblad.
De man ontkent maar zegt dat hij zijn hele leven al in de problemen komt, omdat hij te weinig hulp krijgt van instanties op de momenten dat hij die nodig heeft. Door problemen in zijn jeugd kan hij niet terugvallen op zijn familie en staat hij vaak dakloos op straat. Drank- en drugsgebruik zijn dan niet ver weg, aldus de man. Hij wil graag worden geholpen en is onderzocht door het Pieter Baan Centrum. Die concludeerde dat een tbs-behandeling voor de Almeloër niet nodig is. Als het aan de officier van justitie ligt, krijgt de man aan het eind van zijn gevangenisstraf een goede behandeling. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.