Erwin Nyhoff wint The Voice of Holland niet

Zanger Erwin Nyhoff uit Heeten heeft de populaire talentenjacht The Voice of Holland van RTL4 niet gewonnen. Hij eindigde in de finale als derde.

Erwin werd in de jaren '90 al bekend met zijn band The Prodigal Sons. Daarmee stond hij in 1994 op Pinkpop. Met zijn deelname aan The Voice of Holland wilde Erwin zijn muziekcarrière nieuw leven inblazen. Dat is gelukt, want een eerder album van Erwin is opnieuw uitgebracht en hij gaat dit jaar een nieuwe cd opnemen.

 

Erwin moest het in de finale opnemen tegen de finalisten Chris Hordijk, Iris Kroes en Paul Turner. Chris was voor de finale de grote favoriet, omdat hij topfavoriet Charly Luske versloeg in de halve finale en omdat zijn single het meeste was gedownload. Toch werd Chris uiteindelijk verslagen door Iris Kroes, die de winnares is geworden.

 

In Heeten en Dalfsen hebben veel fans van Erwin de finale vrijdagavond gezamenlijk gekeken. Burgemeester Zoon van Raalte riep Overijssel zelfs op om massaal op Erwin te stemmen. Hoewel Erwin niet gewonnen heeft, wordt hij zondag wel gehuldigd in zijn woonplaats Heeten. Tijdens de huldiging wordt hij onder meer toegezongen door muzikale vrienden. Die huldiging begint om 16.30 uur en is vanaf 17.00 uur rechtstreeks te zien op TV Oost.

 

Foto: @frankfreriksen

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren