nieuws

Forse vertraging bij verbouwing station Zwolle

De grote verbouwing van het station in Zwolle gaat zeker een jaar langer duren. De kosten dreigen anders enorm op te lopen.
Prorail zit in zijn maag met de prestigieuze verbouwing van het station in Zwolle. Het moest allemaal snel gebeuren, maar afgelopen weken lag het werk nagenoeg stil. Er is geen ruzie of conflict met aannemer Dura Vermeer, verzekert ProRail, maar feit is wel dat de verbouwing een financieel debacle dreigde te worden. Deze week wordt er weer gewerkt, maar niet zo hard als de bedoeling was. Door het werk over een veel langere periode te spreiden blijven de kosten in de hand.
De nieuwe tunnel die straks alle perrons en in en uitgangen met elkaar verbindt wordt op zijn vroegst een jaar later pas opgeleverd. Dat betekent dat reizigers een jaar langer de hoge trappen van de tijdelijke traverse op en af moeten. Voordeel is wel dat de aangekondigde sluiting van vier weken komende zomer niet door hoeft te gaan. Eerste prioriteit voor prorail heeft nu de aansluiting van de hanzelijn op het spoorwegennet. December 2012 kunnen reizigers in Zwolle op de Hanzelijn stappen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.