nieuws

Bijpassen tekort maakt kans op politieke steun

Grond rond luchthaven minder waard
Grond rond luchthaven minder waard
Het lijkt erop dat een meerderheid van de politiek in Enschede zal instemmen met het bijpassen van 5,5 miljoen euro op de ontwikkeling van het gebied bij de luchthaven.
Ontwikkelingsmaatschappij ADT heeft dat aan haar aandeelhouders de gemeente Enschede en de provincie Overijssel om 11 miljoen euro gevraagd, omdat de grond door de economishe crisis minder waard is geworden.
De coalitiepartijen CDA, PvdA en VVD nemen nog geen definitief standpunt in, maar de gemeenteraadsfracties vragen zich af wat het alternatief is. De fracties denken dat de gemeente het verlies nu zal moeten nemen. Ook in de oppositie zijn die geluiden te horen. De ChristenUnie waarschuwt dat nu stoppen een gigantisch verlies oplevert.

Vragen over grondaankopen sinds 2009

D66 ziet in de tegenvaller een bevestiging van de reisico's die de gemeente heeft genomen. De partij gaat vragen stellen of de gemeente na de start van de crisis in 2009 nog grond heeft aangekocht. De grond die minder geld waard is geworden is gekocht toen het economisch nog beter ging.De discussie over het bijpassen van de 11 miljoen voor de grond rond het vliegveld staat los van de beslissing over een doorstart van de luchthaven zelf. Daarover valt deze zomer een besluit. In maart beslissen de gemeenteraad van Enschede en de Provinciale Staten over de miljoeneninvestering.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.