nieuws

FC Zwolle in slotfase langs negen man Almere City

FC Zwolle heeft op de valreep drie punten overgehouden aan het thuisduel met Almere City FC. Een late treffer van Arne Slot zorgde voor de 3-2 zege.
FC Zwolle moest het in eigen huis stellen zonder de geschorste doelman Diederik Boer. Jongeling Leon ter Wielen nam de plek onder de lat over. FC Zwolle begon slap aan de wedstrijd tegen Almere City FC. De thuisploeg noteerde nog wel de eerste kans via Frank Olijve, die voorlangs schoot. Maar daarna bleken de bezoekers uit Almere zeer effectief. Gianluca Nijholt tikte na zes minuten knap de 0-1 binnen.
Niet veel later was ook de tweede kans van Almere raak. Thijs Sluijter had geen moeite met een voorzet van Rosheuvel, 0-2. FC Zwolle herstelde zich sterk en zocht volop de aanval. De thuisploeg kreeg mogelijkheden via onder meer Arne Slot en Norair Mamedov, maar werd pas vlak voor rust beloond. In de vierde minuut van de blessuretijd maakte Nassir Maachi de aansluitingstreffer. Scheidsrechter Higler trok veel tijd bij, omdat Almere al in de eerste helft al bezig was met tijdrekken.
In de tweede helft ging FC Zwolle op jacht naar de gelijkmaker. Trainer Art Langeler bracht nieuwe aanwinst Ruud ter Heide uit Enschede in de ploeg om meer druk op de goal van Almere uit te oefenen. Toch was de beste kans al snel voor Almere. Een stift van Mitchell Burgzorg raakte de onderkant van de lat. Ter Heide schoot vlak daarvoor net over.
Een schot van Slot ging vervolgens rakelings naast. Daarna was het verzet van Almere City FC snel gebroken. FC Zwolle kreeg hulp van de scheidsrechter, die Leroy Resodihardjo en Dion Malone in vijf minuten tijd met rood van het veld stuurde. FC Zwolle voerde het tempo nog meer op en al snel bracht invaller Ter Heide de 2-2 op het scorebord. Joery van den Berg was tien minuten voor tijd dicht bij de 3-2, maar zag zijn schot van de lijn gehaald worden. In de negentigste minuut was het alsnog raak voor de thuisploeg. Een bekeken inzet van aanvoerder Arne Slot belandde achter doelman Friebel, 3-2.
FC Zwolle loopt door de overwinning verder uit op FC Eindhoven, dat twee punten verspeelde bij Willem II. De ploeg van trainer Art Langeler heeft nu elf punten meer dan de Eindhovenaren.

FC Zwolle - Almere City FC 3-2 (1-2)

0-1 Nijholt (6)
0-2 Sluijter (15)
1-2 Maachi (45+4) 
2-2 Ter Heide (72)
3-2 Slot (90)
Arbiter: Higler
Geel: Ter Heide (FC Zwolle); Burgzorg, Nijholt (Almere City FC)
Rood: Resodihardjo (Almere City FC/59), Malone (Almere City FC/65, 2x geel)
FC Zwolle: Ter Wielen, Bakkati, Lachman, Pot, Van Hintum, Olijve, Slot, Achenteh (Drost/80); Mamedov, Van den Berg, Maachi (Ter Heide/46).

Almere City FC: Friebel, Malone, Felixdaal, Burgzorg, Kappenberg, De Lange, Nijholt (Hollart/46), Resodihardjo, Meulens (Robertson/64), Rosheuvel, Sluijter (Misidjan/74).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.