nieuws

Ouders muziekschool nemen heft in eigen hand

Ouders van de muziekschool in Enschede hebben het heft in eigen hand genomen. Ze hebben vanmiddag zelf twee parkeervakken op de weg geschilderd voor het Wilminktheater waar de muziekschool is gevestigd. De ouders deden dat op initiatief van CDA-raadslid Koç.
Zij vroeg bijna twee jaar geleden al om deze zogenoemde kiss-and-ridestroken; parkeerplaatsen voor maximaal 10 minuten voor ouders die hun kinderen brengen en halen. Nadat Koç daar een amendement over had ingediend stemde de wethouder toe met twee kortparkeerplaatsen. Koç gaf stadsdeelwethouder Van Hees tot eind vorig jaar de tijd om die kiss-and-ridestrook te realiseren anders zou ze het zelf doen.
Koç en de ouders doen het nu zelf uit protest tegen het schenden van de gemaakte afspraak. Ze hebben de parkeervakken met witkalk op de straat gezet en er een kiss-and-rideverkeersbord bijgeplaatst. Koç en de ouders willen zo aan de wethouder laten zien hoe snel zoiets gerealiseerd kan worden. Het is nog niet bekend of de wethouder zich door deze actie laat dwingen vaart achter de aanleg van de stroken te zetten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.