nieuws

Oud-politieagent veroordeeld voor fraude

Beleggingsfraude
Beleggingsfraude
De rechtbank heeft een ex-politieman uit Rijssen veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden wegens fraude met beleggingen. De man hield jarenlang cliënten van zijn adviesbureau voor dat zij flinke winsten maakten met hun inleg, terwijl er in werkelijkheid grote verliezen werden geleden.
Het bedrijf van de ex-politieman had veel ex-collega's als klant, omdat het hoge rendementen beloofde. Met de vervalste overzichten wist hij slachtoffers te bewegen om hun investeringen te verhogen. In totaal meldden zich 108 benadeelden bij de curator van het bedrijf, dat na de aanhouding in 2007 failliet ging.
De slachtoffers hebben een schade geleden van 2,7 miljoen euro. Sindsdien zitten slachtoffers met grote financiële problemen door bijvoorbeeld torenhoge hypotheken. De ex-politieagent werd vorig jaar in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van 5 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk, en 240 uur taakstraf voor drie gevallen van valsheid in geschrifte. Dat vonnis is inmiddels definitief.
De zaak van nu vormde oorspronkelijk ook een belangrijk onderdeel van de verdenking, maar toen de man tijdens de zitting de feiten ontkende, besloot het Openbaar Minsterie die op een later tijdstip apart te vervolgen. De man heeft voor de rechter ontkend dat hij het geld in eigen zak stopte en zegt dat hij met het verduisterde geld probeerde om zijn onderneming te redden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.