nieuws

Van nu af aan ligt de focus helemaal op de Reschensee

Kortrijk
Kortrijk
BMX is een grote hobby, maar na de EK BMX-ronde in Kortrijk afgelopen weekend is mijn blik helemaal gericht op het schaatsen van de 200 kilometer op de Reschensee.
Door: Sytse Oegema
Leeftijd: 13
Woonplaats: Dedemsvaart
Schaatsafstand: 200 km
Vrijdag 20 januari
Vrijdagochtend zijn we vroeg vertrokken naar Kortrijk in België. Toen we aankwamen zijn we eerst naar het hotel gegaan en daarna naar de crossbaan. De baan was niet hard er zaten veel zachte plekken in. Ik heb in anderhalf uur training op de baan maar 4 rondjes gefietst. Voor mijn gevoel ging de training slecht.
Zatersdag 21 januari
Vroeg op omdat mijn broertjes al om half 9 moesten beginnen. Ikzelf moest pas om 10 uur beginnen. Toen de training begon had ik niet het gevoel dat het heel goed ging. De wedstrijd ging ook niet goed! In de manches ging ik als laatste door en in de achtste finale was ik kansloos om door te gaan.
Zondag 22 januari
Zondag moest ik al om 6 uur opstaan om op tijd te komen voor de training van mijn broertjes, die om 8 uur begon. Toen ik eindelijk aan de beurt was met trainen kon ik één rondje fietsen. Dat rondje ging al veel beter dan de dag daarvoor. Dat gaf veel vertrouwen voor de rest van de dag. Mijn manches gingen al veel beter en ook de achtste finale kwam ik met meer overtuiging uit de startplank en ging ik als derde door. In de kwartfinale was er een valpartij in de eerste bocht. Ik viel niet en zo kwam ik als derde over de finish. In de halve finale viel er weer een aantal mensen in de eerste bocht waardoor ik gehinderd werd. Daardoor kwam ik als vijfde over de finish. Ik vond het zelf een goede prestatie aangezien ik nog nooit door kwartfinale was gekomen.
Verder voor deze week
Op dinsdag en donderdag BMX'en in Dedemsvaart. Zaterdag voor de laatste keer voor de Reschensee een aardig lange afstand schaatsen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.