nieuws

OM eist vrijspraak voor moeder peuter Jayden

Strafzaak peuter Jayden
Strafzaak peuter Jayden
De moeder van de Almelose peuter Jayden moet worden vrijgesproken. Dat oordeelde het Openbaar Ministerie vandaag voor de rechtbank in Almelo. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Begin 2011 werd de 2-jarige Jayden zo hard door elkaar geschud dat ernstig hersenletsel ontstond waarna het jongetje overleed. Direct daarna werden de 22-jarige moeder en haar 23-jarige vriend opgepakt. Vandaag oordeelde het OM dat niet is bewezen dat de moeder de peuter door elkaar heeft geschud. Volgens haar advocaat was zij op het moment dat Jayden door elkaar werd geschud helemaal niet thuis. Zij zat in het ziekenhuis nadat ze door haar vriend was geslagen en daarbij een hoofdwond had opgelopen. Zij kwam tegelijk met de door haar vriend gealarmeerde ambulance aan bij haar huis. De vriend had 112 gebeld nadat het jongetje bewusteloos was geraakt.

Geen kindervriend

Tijdens de zitting bleek dat de vriend van de moeder nog wél als verdachte wordt gezien door het Openbaar Ministerie. Volgens het OM was de man bang om zijn zorgeloze leventje kwijt te raken. Hij woonde grotendeels bij zijn vriendin in, omdat hij zijn eigen huis gebruikte als wietkwekerij. Bij de moeder was ruimte omdat de peuter Jayden uit huis was geplaatst door Jeugdzorg vanwege gedragsproblemen. Maar de moeder werkte hard om de thuissituatie te verbeteren en de kans bestond dat Jayden weer naar huis zou komen. Volgens de officier van justitie had de vriend van de moeder het niet zo op kinderen. De vriend zou bovendien een verleden hebben van agressie met kinderen. De moeder had daarnaast gezegd dat ze haar vriend misschien wilde verlaten. Het OM denkt dat de man in een emotionele opwelling het kind door elkaar heeft geschud, waarna Jayden kwam te overlijden. Vrijdag moet de vriend zich voor de rechtbank verantwoorden en wordt bekend welke straf tegen hem geëist wordt.

Onduidelijkheid door vele verklaringen

De zitting tegen de moeder van de peuter nam veel tijd in beslag. Doordat beide verdachten tientallen verschillende verklaringen hebben afgelegd, kostte het de officier van justitie veel tijd om duidelijk te krijgen wat er nu daadwerkelijk is gebeurd op die dag. Ook blijven de verdachten elkaar aanwijzen als schuldige.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.