nieuws

'Aanpassing wet na conflict op Stedelijk Lyceum'

Boris van der Ham
Boris van der Ham
D66 in de Tweede Kamer wil dat de wet voor medezeggen-schap op scholen wordt aangepast. Aanleiding voor die vraag is de houding van Het Stedelijk Lyceum in Enschede. D66 Tweede Kamerlid Van der Ham vraagt minister van Bijsterveldt van Onderwijs daarom om maatregelen.
De Ondernemerskamer heeft de medezeggenschapraad van de school in een langlopende procedure in het gelijk gesteld, maar het schoolbestuur legt dat besluit naast zich neer. Van der Ham wil dat medezeggenschapsraden meer mogelijkheden krijgen om onwillige schoolbesturen te dwingen een uitspraak na te leven. Daarnaast moeten ze scholen makkelijker kunnen aanspreken om de kosten voor de advocaat te vergoeden.
In navolging van D66 in de Tweede Kamer heeft gemeenteraadslid Van der Noordt van de eenmansfractie Enschede Solidair dezelfde vragen gesteld aan het gemeentebestuur van Enschede.
De toenmalige medezeggenschapsraad van het Stedelijk Lyceum had een conflict met het schoolbestuur over de erkenning van het orgaan. De oude raad was volgens het schoolbestuur ontbonden, waarna er nieuwe verkiezingen waren uitgeschreven, terwijl de oude medezeggenschapsraad beweerde nog actief te zijn. De ondernemerskamer stelde de medezeggenschapsraad in het gelijk, maar die kreeg dat gelijk niet van het schoolbestuur en moest zelf voor de kosten opdraaien.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.