nieuws

Fouten in uitzending Onder de Loep over Reind Preuter

De vermiste Reind Preuter
De vermiste Reind Preuter
In het opsporingsprogramma Onder de Loep zijn donderdag enkele fouten gemaakt bij de behandeling van de zaak Reind Preuter uit Wijhe. Het gaat om de uitzendingen van 16.40 en 19.40 uur. De latere uitzendingen op TV Oost zijn aangepast.
Reind Preuter wordt nu twee weken vermist. Zijn auto is teruggevonden op een parkeerplaats langs de IJssel, tussen Wijhe en Den Nul. Dat is ten zuiden van Wijhe. Maar in de uitzending van Onder de Loep waren beelden te zien van een parkeerplaats tussen Wijhe en Herxen, ten noorden van Wijhe. Tussen beide parkeerplaatsen zit een afstand van enkele kilometers.
In de reconstructie werd daarnaast een verkeerde datum genoemd. Reind Preuter verdween woensdag 11 januari. Rond tien uur stapte hij in zijn auto met de mededeling dat hij ging tanken. Maar bij het tankstation is Reind niet geweest. In de eerdere uitzendingen werd de verkeerde dag bij de datum (11 januari) genoemd. 
De politie bevestigt dat er enkele fouten zijn gemaakt. Die zijn inmiddels uit het programma gehaald. Donderdagavond om 21.40, 22.40 en 00.40 is de correcte uitzending te zien op TV Oost. Ook op internet wordt het programma vervangen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.