nieuws

Schaatsen op de Haidersee live

© ANP
Zaterdag 4 februari is het zover! Meer dan 250 Overijsselse schaatsliefhebbers gaan dan van start tijdens de natuurijsmarathon op de Haidersee in Zuid-Tirol.
De toertocht, die wordt georganiseerd door De Twentsche Courant Tubantia, De Stentor en RTV Oost, is zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur live te zien bij TV Oost.
De Haidersee, of ‘Lago di San Valentino’, heeft een oppervlakte van ongeveer 6 vierkante kilometer en ligt 6 km ten zuiden van de Reschensee. Het meer is bedekt met een stabiele ijsvloer van 25 tot 30 centimeter, die naar verwachting de komende week nog verder zal aangroeien. Op de Haidersee wordt een baan geprepareerd met een lengte van 10 kilometer. Vanochtend vertrokken sporters en organisatie in een colonne van vijf Oad-bussen naar Tirol. Namens Radio Oost reist verslaggever Bart Kieft mee naar de Italiaanse Alpen. Hij zal zich vrijdag voor het eerst melden in de uitzendingen en zaterdag elk uur live verslag doen van de tocht.
Zaterdag 4 februari zijn bij TV Oost de hele dag live beelden te zien vanaf het zwarte ijs van de Haidersee. De camera staat bij de rondendoorkomst en er zijn lange live-uitzendingen vanaf het terras van Hotel Alpenrose an Haidersee om 09.00, 12.00 en 16.00 uur. De live programma’s worden gepresenteerd door Chantal Everaardt.
Tijdens de uitzending kunnen de kijkers een SMS of een Tweet sturen die in beeld te zien is. Op het ijs staat een grote monitor waarop de TV Oost-uitzending te zien is zodat de schaatsers de boodschappen zelf kunnen lezen.
De schaatstocht is een samenwerking tussen De Twentsche Courant Tubantia, De Stentor, IJsbaan Twente, Oad Reizen, Ferienregion Reschenpass en RTV Oost. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl. Het verslag bij TV Oost wordt mede mogelijk gemaakt door Flynth, de nieuwe naam van GIBO Groep Accountants en Adviseurs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.