nieuws

'Volgende week schaatsen op natuurijs'

Schaatsen op natuurijs
Schaatsen op natuurijs
IJsvereniging Ons Genoegen in Gramsbergen denkt dat het dinsdag of woensdag mogelijk is om op natuurijs te schaatsen. De vereniging neemt vrijdagavond de laatste maatregelen om haar baan vorstklaar te maken.
Als het de komende nachten goed vriest, moet het volgens voorzitter Odink mogelijk zijn om een ijslaag te kweken die dinsdag of woensdag dik genoeg kan zijn om op te schaatsen. IJsmeester Lubberdink van de ijsvereniging in Haaksbergen denkt dat het kansloos is om op korte termijn op natuurijs te schaatsen. Beide verenigingen hebben een baan waarop slechts een dun laagje water hoeft te worden gezet, zodat al na een paar nachten vorst kan worden geschaatst. Maar volgens Henk Lubberdink van de ijsvereniging in Haaksbergen wordt het de komende dagen overdag te warm om een goede ijsvloer te kunnen kweken.
In Haaksbergen staat de baan al enkele weken onder water, maar wordt er geen rekening mee gehouden dat begin volgende week geschaatst kan worden. In Gramsbergen gaan de leden van ijsvereniging Ons Genoegen het toch proberen in de hoop dat er midden volgende week een schaatsmarathon gehouden kan worden. Schaatstoppers zullen daarbij overigens niet aanwezig zijn. De schaatsers zijn in Oostenrijk waar zaterdag en volgende week een aantal wedstrijden op de Weissensee wordt verreden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.