nieuws

Laatste serieuze training voor de Reschensee

Sibbele met twee zonen
Sibbele met twee zonen
Vandaag heb ik samen met Sytse en met onze jongste zoon Rinke geschaatst op FlevOnice. Rinke heeft met mijn schoonzus geschaatst, want het lukt hem nog niet om onze snelheid te schaatsen.
Door: Sibbele Oegema
Leeftijd: 44
Woonplaats: Dedemsvaart
Schaatsafstand: 200 km
Vandaag was het supermooi schaatsweer en het was lekker druk op FlevOnice. Dit is ook leuker dan dat er maar een paar man schaatst, al was het tussen 13.00 en 14.00 uur op sommige momenten wel heel druk waardoor je goed moet opletten met inhalen. Veel mensen zijn er ook aan het trainen voor de schaatsreis naar Reschensee of voor een schaatstocht op de Weissensee. Wat ook grappig en leuk is, is dat er af en toe mensen aan ons vragen hoe het gaat. "Gaan jullie het halen?" vragen ze dan. Tsja, het kan vriezen, het kan dooien. Het zal er om spannen. Maar het is wel leuk dat mensen ons herkennen en dan komen informeren.
Sytse en ik hebben ieder 100 kilometer geschaatst. We hebben er was 5 uur en 15 minuten over gedaan met acht keer een korte stop erin. Qua tijd moet het in Italië dus kunnen, maar het zal niet makkelijk worden. Sytse heeft er vertrouwen in vertelde hij vanavond onder het spaghetti eten. Kijk dat is de toekomst. Geen zorgen, we gaan het gewoon doen. Daar sluit ik mij dus maar bij aan.
We hebben onze schaatstrainer Cor ook nog gesproken op FlevOnice. Hij gaf aan komende week veel rust nemen. Dat is erg belangrijk. Zaterdag 4 februari moet het gebeuren. We gaan aftellen en hebben er zin in!
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.