nieuws

Reschensee wordt Haidersee

De Haidersee
De Haidersee
Zaterdag op FlevOnice hebben we informatie gekregen van de organisatie over het verplaatsen van de schaatstocht, omdat de Reschensee niet betrouwbaar genoeg is. De tocht wordt nu op de Haidersee gereden.
Door: Sibbele Oegema
Leeftijd: 44
Woonplaats: Dedemsvaart
Schaatsafstand: 200 km
Helaas hadden we de infomail niet goed gelezen, dus toen Sytse en ik binnenkwamen was de uitleg al geweest en waren de soep en broodjes op. Goede timing van Oegema senior. Maar goed, wat je niet weet en gehoord hebt, kun je ook niet zenuwachtig van worden. De informatie die we hebben gekregen is uit tweede hand, maar uiterst betrouwbaar, want mijn schoonzus zat iets eerder in het restaurant, dus die heeft ons bijgepraat.
Het meer Haidersee is iets zuidelijker dan de Reschense, maar daardoor is het er niet warmer! Oh dat is belangrijk nieuws. Het meer ligt op de dezelfde hoogte als de Reschensee maar is kleiner. Dat laatste is jammer want je tikt de kilometers makkelijker weg op een grote ronde dan dat je moet zigzaggen, want ze gaan nu lussen leggen waardoor er een ronde op 10 kilometer komt. Maar ja, de natuur kun je niet sturen, dus we nemen het zoals het is.
Gelukkig hoeven we niet ver te reizen want het meer ligt op zo'n of 5 tot 10 kilometer van ons hotel. Verder is het er koud en we moeten onze huid, die blootgesteld wordt het barre weer, goed insmeren. Nu waren we al niet van plan om hem in de korte broek te gaan schaatsen, want ik ben een enorme koukleum, dus veel huid zal er niet zichtbaar zijn. Maar een gewaarschuwd mens telt voor 2. En we zullen nog even wat vaseline aanschaffen.
Het aftellen is begonnen en we hebben er zin in!
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.