nieuws

'Geweld tegen homo's extra zwaar bestraffen'

Uitgaanscentrum 't Bölke in Enschede
Uitgaanscentrum 't Bölke in Enschede
Discriminerend geweld tegen homo's moet extra zwaar bestraft worden. Dat zei de officier van justitie in Almelo dinsdagmorgen voordat ze een celstraf van een jaar eiste tegen een man uit Rotterdam. De man zou twee homoseksuele mannen in Enschede ernstig mishandeld zou hebben.
De mishandeling vond plaats midden in de nacht eind oktober op het Stationsplein in Enschede. Volgens de officier van justitie viel de Rotterdammer vanuit het niets twee bezoekers van homodiscotheek 't Bölke aan. Hij zou de mannen hebben aangesproken op hun seksuele geaardheid, uitgescholden en geslagen en geschopt hebben. De 21-jarige Rotterdammer werd direct na de mishandeling aangehouden door een toevallig passerende politieman. Justitie verdenkt de Rotterdammer ervan dat hij op het bureau agenten heeft uitgescholden en bespuugd. Hij moest naar overgebracht worden naar een andere cel omdat hij de deur van zijn cel probeerde kapot te trappen.
De Rotterdammer spreekt al de beschuldigingen van homogeweld tegen. De man heeft een strafblad van 15 pagina's en zegt dat hij de mannen niet kende. Anderen die op het Stationsplein liepen moeten de slachtoffers mishandeld hebben, aldus de 21-jarige. De agent die hem aanhield verklaarde tijdens de zitting onder ede dat er niemand anders op het plein was. De officier van justitie vindt duidelijk bewezen dat het gaat om homohaat en dat de man het voorzien had op de slachtoffers omdat ze homoseksueel waren. Het is beleid om bij discriminatie hogere straffen te eisen. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak. Tot die tijd blijft de 21-jarige Rotterdammer vast zitten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.