nieuws

Janko defintief naar FC Porto, Plet naar Enschede

Marc Janko
Marc Janko
Marc Janko is per direct speler van FC Porto. Dat meldt de aanvaller zelf op Twitter.
FC Twente heeft al een akkoord met Glynor Plet om de opvolger van Janko te worden en als tweede spits achter Luuk de Jong te fungeren. In tegenovergestelde richting gaan twee spelers van Twente naar de Almelose club. Ninos Gouriye en Joey Belterman zullen de selectie van Heracles versterken.
Op internet geeft Janko aan dat hij blij is om naar Porto te gaan. Hij dankt FC Twente voor de anderhalf jaar die hij er speelde en is trots om onderdeel te zijn van de geschiedenis van de club. Vooral de fans zal hij nooit vergeten. De volledige reactie van Janko is hier te vinden.
Belterman maakt de overstap van FC Twente A1 naar Heracles. De 18-jarige linkermiddenvelder tekende in Almelo een contract voor 2,5 jaar met een optie voor nog een seizoen. "Joey speelde al regelmatig mee met Jong Heracles Almelo", aldus directeur Nico-Jan Hoogma. "Hij heeft een goed gevoel bij deze club en wij wilden hem graag hebben. We hebben met Joey weer een jonge talentvolle speler aan onze selectie toegevoegd."
Ook Ninos Gouriye stapt over van Enschede naar Almelo. De 21-jarige aanvaller kwam een verbintenis voor anderhalf jaar overeen met een optie voor een extra jaar. "Ninos is een snelle getalenteerde aanvaller die al langer op ons lijstje stond", vertelt Hoogma.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.