nieuws

Dierenambulances willen af van 144 red een dier

de campagne voor 114 red een dier
de campagne voor 114 red een dier
Veel dierenambulancemedewerkers hebben het helemaal gehad met het nieuwe alarmnummer 144. Het nummer is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat dieren in nood snel geholpen worden maar werkt juist averechts. Dat blijkt uit gelekte stukken van de Federatie Dierenambulances Nederland (FDN). De stukken zijn in bezit van RTV Oost.
Bellers die een dier in nood willen melden worden volgens de FDN afgscheept door onervaren centralisten die geen 'verstand van zaken hebben.' Daardoor zou kostbare tijd verloren gaan. De dierenambulances roepen daarom  iedereen op 'om bij acute noodhulp rechtstreek de dierenambulance te bellen want iedere seconde telt.' Met die oproep zou alarmlijn 144 grondig buiten spel worden gezet.
Marga van Kommer reageert als voorzitter van de FDN woedend op het uitlekken van de stukken. Volgens haar was de interne mail naar de dierenambulances in Nederland niet bedoeld voor de openbaarheid. Ze wil er dan ook niet op reageren.
Het meldnummer 144 is een lang gekoesterde wens van PVV Tweede Kamerlid Dion Graus. Hij reageert verbolgen op de kritiek. Volgens hem komt de kritiek van mensen die zelf hebben gefaald bij het opzetten van één nummer voor al het dierenleed. Hij trekt zich er dan ook niets van aan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.