nieuws

Meer dan 20.000 volgers op Twitter. Bedankt!

RTV Oost op Twitter
RTV Oost op Twitter
Deze blog wordt een bedankje. Een bedankje aan iedereen die de afgelopen jaren op "follow" gedrukt heeft bij het account van RTV Oost op Twitter: @rtvoost.
Bijna drie jaar geleden, op 12 februari 2009, heb ik het account @rtvoost aangemaakt. Twtter was toen al behoorlijk bekend, maar nog lang niet zo groot als nu. Toch zag ik dat het potentie had, zeker voor media. Privé was ik toen al bijna een jaar aan het Twitteren. Ging mijn aantal volgers in eerste instantie ongeveer gelijk op met dat van @rtvoost, inmiddels heeft @rtvoost er veel en veel meer, en gelukkig maar. Zonder dat ik het doorhad zijn het er nu al meer dan twintigduizend!
Twittter is bij uitstek een kanaal om snel nieuws te volgen. Nieuws van traditionele media, zoals RTV Oost, maar ook nieuws dat zich razendsnel mond-op-mond verspreidt. En dat laatste is ook een risico. Hoe vaak zijn er op Twitter niet al bekende personen onterecht dood verklaard? Je ziet dan ook dat de rol van de traditionele media best nog een grote is, vooral als het gaat om het bevestigen van nieuws.
Ook binnen RTV Oost is Twitter de afgelopen jaren helemaal doorgedrongen. Vrijwel alle medewerkers maken er gebruik van en het is heel vaak een bron voor nieuws uit Overijssel. Daarnaast zetten we het dagelijks in voor reacties van kijkers en luisteraars, bijvoorbeeld via de hashtag #tvoost. Twitter vergroot de betrokkenheid van het publiek met wat we doen als omroep.
Twintigduizend mensen volgens ons nieuws dus via het social media-kanaal Twitter. Twitter is daarmee ons meest succesvolle social media-kanaal. Als we nieuws publiceren op Twitter heeft dat meteen een potentieel publiek van meer dan twintigduizend. Maar dat niet alleen. We hebben ook twintigduizend potentiële tipgevers en twintigduizend ambassadeurs. En bij deze wil ik al die meer dan twintigduizend Twitteraars enorm bedanken! We realiseren ons hoe waardevol jullie zijn!
Uiteraard mogen het er nog meer worden. Volg je ons nog niet op Twitter? Neem dan maar eens een kijkje: @rtvoost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.