nieuws

Werkstraf geëist in 'schutterszaak' Tubbergen

Een man uit Tubbergen heeft in 2009 tijdens de schuttersfeesten in zijn woonplaats onverantwoord gehandeld door een jachtgeweer, dat weigerde af te vuren, in de richting van het publiek te richten.
Drie toeschouwers raakten ernstig gewond toen het wapen plots afging. Dat zei de officier van justitie die een werkstraf van 80 uur, waarvan de helft voorwaardelijk, heeft geëist.
De man uit Tubbergen was een medewerker van het schuttersfestijn. Hij nam een wapen dat niet afging over van een schutter. Volgens de man ging het wapen plots af, toen hij het probeerde te ontladen. De man zegt dat hij zich aan alle veiligheidsregels heeft gehouden. De officier van justitie is het met die lezing niet eens. De man was aan het klungelen met het wapen en draaide daarbij met het wapen richting het publiek, aldus de officier van justitie.

"Meisje gehandicapt door schot"

Onder de gewonden was een jong meisje dat ernstig gewond raakte en met een traumahelicopter werd afgevoerd. Het meisje onderging zeker 20 operaties en in voor de rest van haar leven gehandicapt. Onderdeel van de strafeis is een vergoeding van zeker 10.000 euro smartengeld voor het slachtoffertje. Ook de andere slachtoffers hebben blijvend letsel overgehouden aan het schietincident.

"Twee jaar later koning"

De man uit Tubbergen werd twee jaar na het incident schutterskoning, dat viel niet goed bij de slachtoffers. Zij zeggen dat ze nog steeds wachten op contact met de man. De advocaat van de man zegt dat hij niet schuldig is. De schuttersvereniging had moeten voorkomen dat er publiek aan de zijkant stond. Daarnaast is het onderzoek naar het schot niet goed en is het de vraag of het juiste wapen is onderzocht door deskundigen.
De uitspraak volgt over twee weken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.