nieuws

'Huis van Verhalen moet museum worden'

Veel beeldmateriaal van Vuurwerkramp
Veel beeldmateriaal van Vuurwerkramp
Het Huis van Verhalen in Enschede moet een museum worden. Dat zegt Enschedeër Danny de Vries. De Vries is lid van het comité van aanbeveling van het Huis.
Het Huis van Verhalen is een ontmoetingsruimte in de wijk Roombeek voor mensen die stil willen staan bij de vuurwerkramp of er over willen praten. Er zijn foto's en spullen te zien die met de vuurwerkramp te maken hebben en er worden rondleidingen door de wijk georganiseerd. Het Huis van Verhalen is de afgelopen 12 jaren betaald met geld van de verschillende kerken, maar moet nu door geldgebrek in augustus sluiten.

Van nationaal belang

Volgens De Vries moet de directie zich minder concentreren op de nazorg en hulpverlening en meer op de documentatie. Hij vindt het jammer dat met de sluiting van het Huis ook al het beeldmateriaal zou verdwijnen. De vuurwerkramp is destijds door het kabinet tot nationale ramp verklaard. Het is volgens hem daarom van nationaal belang dat de ramp een goede plek krijgt in de maatschappij waar betrokkenen, belangstellenden en toeristen naartoe kunnen gaan. Bovendien kan het Huis van Verhalen als museum aanspraak maken op cultuursubsidies van onder meer de gemeente. Nu valt het overal buiten.

Sluiting nog niet definitief

Wethouder van Agteren van Enschede heeft afgelopen maandag, op vragen van het CDA, toegezegd te willen zoeken naar een structurele oplossing om het Huis van Verhalen geheel of gedeeltelijk open te houden. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.