nieuws

Mogelijk laatste schaatstocht voor krantenlezers

Haidersee
Haidersee
Het is mogelijk de laatste keer geweest dat De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia een schaatstocht organiseren in Oostenrijk voor hun lezers. De Stentor vraagt zich openlijk af of het de moeite nog wel waard is.
Vandaag werd besloten dat de tocht op de Haidersee niet doorging vanwege de extreme weersomstandigheden. Er waaide een snijdend harde wind over de besneeuwde ijsvlakte, er ontstonden sneeuwduinen en de gevoelstemperatuur was min 40. De 250 schaatsers reageerden teleurgesteld maar hadden alle begrip voor het afgelasten van de schaatstocht van 50, 100 of 150 kilometer. 
Er was op het laatste moment al uitgeweken naar de Haidersee omdat het ijs van de Reschensee, waar de tocht oorspronkelijk verreden zou worden, niet dik genoeg was. Vorig jaar zou de tocht geschaatst worden op de Plannsee en moest uitgeweken worden naar de Reschensee.
Lezersredacteur Nees Westerhout van de Stentor vraagt zich af of de kranten er nog wel mee door moeten gaan. Het kost veel voorbereidingstijd, veel inspanning en het is een grote logistieke operatie om 250 schaatsers daar te krijgen, onderdak voor ze te vinden en de tocht in goede banen te leiden met het risisco dat het niet door kan gaan. Hij wil de voortgang intern bespreken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.