nieuws

Half miljoen voor passend onderwijs Enschede

De Partij van de Arbeid in Enschede wil dat er een half miljoen euro wordt uitgetrokken voor speciaal onderwijs in de stad.
Het speciaal onderwijs krijgt met grote bezuinigingen te maken. Daardoor dreigen 130 leraren ontslagen te worden. Volgens PvdA-raadslid Klerk zijn de leerlingen de dupe. Zij moeten naar het regulier onderwijs en moeten daar extra begeleid worden. De docenten willen die leerlingen wel begeleiden, maar moeten dat ernaast doen. Daardoor hebben ook de andere leerlingen er last van.

Half miljoen is een begin

De PvdA verwacht niet dat een half miljoen euro genoeg is, maar het is een begin. Op die manier kunnen toch een aantal leerkrachten blijven werken, aldus Klerk. Waar het geld vandaan moet komen, laat ze aan de creativiteit van de wethouder. Klerk zegt ook steun te hebben van andere fracties in de Enschedese gemeenteraad.

Onevenredig zwaar getroffen

Eerder al vroeg ze onderwijswethouder Hatenboer in Den Haag te pleiten voor een andere verdeling van de gelden voor het zogenoemde passend onderwijs, omdat in Enschede relatief veel kinderen naar het speciaal onderwijs gaan en de stad daardoor onevenredig zwaar wordt getroffen door de bezuinigingen. Hatenboer ziet daar geen heil in.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.