nieuws

Recept Kaisersschmarren

Kaisersschmarren
Kaisersschmarren
Ingrediënten:   * 150 g bloem, 1 snufje zout * 3 eieren * 1 el suiker * 200 ccm melk * 40 g boter * 40 g rozijnen (evt) * 1-2 el boter * 1 tl poedersuiker

Bereidingswijze:

Klop de bloem, zout, eigeel, suiker en melk tot een glad beslag en laat deze 30 minuten rusten. Geklopt eiwit met het deeg vermengen. Boter in een pan verhitten en het deeg vingerdik in de pan gieten. Evt de afgespoelde rozijnen erop strooien.
Het deeg aan de onderkant goudbruin bakken (zorgen dat het deeg niet aanbakt). Boter aan de rand van de pan in de pan laten glijden. Pannenkoek omdraaien en goudbruin bakken. De pannenkoek met twee vorken in kleine stukjes scheuren.
Nog 1 minuut laten bakken.

Serveertips

Met poedersuiker serveren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.