nieuws

Grote Twentse Carnavalsoptocht live bij TV Oost

Esther Rikken en Oene Loonstra
Esther Rikken en Oene Loonstra
Hengelo, donderdag 9 februari 2012
TV Oost verzorgt ook dit jaar een rechtstreekse uitzending van de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal. De bonte stoet trekt op zondag 19 februari door de Oldenzaalse binnenstad. Het publiek kan genieten van tientallen versierde wagens, grote en kleine groepen, één- en tweelingen, eigen nummers, muziekkorpsen en hooghedenwagens. De optocht in Oldenzaal staat bekend om haar fantastische sfeer en trekt elk jaar rond de 100.000 bezoekers. TV Oost brengt de feestelijkheden in beeld met meerdere camera's. De live-uitzending is te zien vanaf 12.00 uur en begint met een speciale aflevering van het carnavalsjournaal 'Nog Efkes'.
Oene Loonstra verzorgt het commentaar bij het live tv-verslag. Hij wordt bijgestaan door Peter Kip, oud-voorzitter van de optochtcommissie van de Kadolstermennekes. Esther Rikken loopt door de optocht en knoopt gesprekjes aan met carnavalsvierders. Het verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht wordt dezelfde avond herhaald van 18.10 tot 20.00 uur. Ook Radio Oost doet zondag 19 februari in live flitsen verslag vanuit Oldenzaal.
In de aanloop naar de carnavalsviering zijn de komende week in het TV Oost actualiteitenprogramma Overijssel Vandaag diverse reportages te zien over de voorbereidingen in de provincie. Esther Rikken gaat op bezoek bij carnavalsverenigingen, wagenbouwers en prinsen. Ook in het Radio Oost programma Goeiemiddag Overijssel met Marcel Spijkerman wordt de komende week veel aandacht besteed aan het carnaval.
Op www.rtvoost.nl is een uitgebreid overzicht te vinden van carnavalsactiviteiten in Overijssel. Tips voor de redactie, foto's en links naar YouTube-filmpjes kunnen worden gemaild naar carnaval@rtvoost.nl. De laatste carnavalsnieuwtjes zijn ook te volgen op Twitter via @rtvoostcarnaval. Zelf meepraten kan met #carnavalov.
Het live TV-verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door KroeseWevers accountants en belastingadviseurs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.