nieuws

Winst Heracles in boeiende derby

Heracles heeft vrijdagavond een verrassende overwinning geboekt op FC Twente. In Enschede waren de bezoekers met 2-3 te sterk.
In de beginfase van de wedstrijd waren de grootste kansen voor FC Twente. Telkens stond Heracles-doelman Remko Pasveer in de weg. Aan de andere kant was het wel meteen raak. Everton kopte een voorzet van Armenteros raak.
Na de pauze kregen beide ploegen grote mogelijkheden. Luuk de Jong zorgde voor de gelijkmaker. Hij kreeg de bal van Chadli en schoot in de verre hoek achter Pasveer raak. Slecht uitverdedigen van Douglas werd door zijn naamgenoot aan Heracles zijde afgestraft. Nog geen minuut later maakte Everton het feestje voor de Almeloërs nog mooier. Opnieuw werd slecht uitverdedigen afgestraft. Luuk de Jong maakte ver in blessuretijd nog de 2-3, maar verder kwam de thuisploeg niet. Door de nederlaag mist FC Twente de koppositie.

Statistieken:

0-1 Everton (32)
1-1 De Jong (73)
1-2 Douglas (81)
1-3 Everton (83)
2-3 De Jong (90+3)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Breukers, Plet, Van der Linden, Looms
FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Rosales, Brama (Plet/68), Chadli, Fer (J.John/85), Janssen, De Jong, O.John.

Heracles: Pasveer, Breukers, Van der Linden, Rienstra, Looms, Quansah, Duarte, Overtoom, Douglas (Van Mieghem/90), Armenteros, Everton (Gouriye/88).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.